broadband maxis unlimited plan


.



Semalam sy merayap dari wall ke wall dalam fb. tiba-tiba ternampak iklan pasal broadband maxis unlimited plan. korang ada pernah dengar? sy tak pernah, sebab biasa broadband mesti ada kuota dia bagi contoh macam 2GB ke 5GB sebulan ke, tapi ni unlimited! kira bandwith 1000GB pon boleh, kalau gitu nak download games, tengok youtube setiap masa memang takde masalah lah sebab unlimited! jadi sy terus la contact penjual tu, tanya macam-macam. dia kata bayaran permulaan rm120 untuk starter pack, pendaftaran dsb. lepas tu, bulan2 seterusnya bayar rm40 dekat maxis center pon boleh. erm, tawaran hebat ni.

lagi pun broadband yang sy guna sekarang ni bandwith nya asyik habis je (mana taknya tuannya suka bukak cite super spontan dekat youtube :P) kadang-kadang topup untuk 2 hari. agak2 sehari tu dah nak habeh dah. lepas tu mula la guna cmd nak bagi speed dia stable. aa guna cmd ni memang speed broadband boleh laju balik tapi dia selalu buat laptop hang la. maybe sebab laptop sy berat. tu yang tak best tu. kadang-kadang restart pun dia akan hang balik. jadi kena biar lama baru bukak cmd and guna broadband balik. memang tak best la plan broadband ni sebab ada kuota. erm siapa nak tau lajukan speed broadband yg dah habis kuota guna cmd boleh la tanye sy ye, nanti sy ajar kan mcm mane.

Abg yang jual broadband maxis unlimited ni bitaw broadband unlimited ni tak banyak dijual sebab taknak jadi macam broadband celcom unlimited yang release beribu-ribu kemudian ada problem lepas tu. dia kata, sebulan keluar dalam 10 unit. mula-mula fikir jugak betul ke ni? legal ke? dia kata legal. sy tanya kenapa maxis keluar sikit sangat untuk jual. dia kata taknak jadi macam broadband celcom unlimited yang dah tarik balik pnjualan nya. erm, kalau dapat tu sangat lah bertuah...

tapi macam abang sy pun pakai broadband maxis unlimited plus tak payah bayar, free. dah la unlimited free plak tu, ha mana nak cari tu? haha. adoi abg sy dapat pun dari maxis sebab abang sy dealer maxis. sy mintak2 juga broadband tu kat dia tapi dia tak bagi. dia nak pakai kat kedai dia. k fine. takpe kita try beli broadband maxis unlimited ni tengok macam mana?


5 Responses to “broadband maxis unlimited plan”

  1. Jumpa dkat mana ek iklan ni?mcm menarik je.

  2. Katak Maroon says:

    So camne dgn broadband tu? betul2 unlimited ka?

  3. Katak Maroon says:

    cara cmd tu camne ye? boleh ajar x?

  4. fizz says:

    nak unlimitedkan broadband, blh langgan vpn RM5 je..paling murah!nak tau lanjut le baca kat sini...http://tinyurl.com/unlimitedbroadband

    "sharing is caring"

  5. boleh x bagi link web penjual tu.macam best jaa..