My Gloomy Day...


.


Huhu... Kelmarin jadi satu hari yang aku tak ingin kenang... Tak mahu kenang langsung... Kelmarin, hari aku hilang segala macam, duit rm100, kad-kad ATM, kad pengenalan, lesen memandu, tiket bas balik Penang dan gambar mak yang aku simpan sejak sekolah menengah lagi... Sigh... And a bit sad... Bagi korang, duit rm100 tu banyak ke? Bagi aku, ye...masih banyak... Macam-macam boleh dibeli... Ohhh hasrat aku untuk membeli handphone touch screen tak kesampaian? Haha.. Harap abang-abang aku boleh bagi sponsor sikit? (Harap mereka baca blog aku ni..hehe)


Kelmarin juga, lepas sedar dompet aku dah takde, dah dirembat orang-orang yang ada di situ, apa yang berlaku pada aku ialah aku terus mati akal... Haha... Serius. Aku terpana sekejap, neuron aku terberhenti tanpa sedar... Mungkin kalau ditoreh muka aku tak keluar darah kot? Haha... Aku ambil sedikit masa untuk proses apa yang berlaku... Erti kata lain, terkejut beruk... Tak percaya... Bila aku seluk sana, seluk sini. Sahih.... takde dah... Alamak, macam mana ni mak... Muka aku, mula dah menggelabah ubi... Aku pun apalagi, mula cari satu kedai tu.. Kalau orang tengok, sebijik ingat aku masuk program Amazing Race versi bandar Teluk Intan... Haha... Aku cuba tanya sikit dekat mat-mat bangla yang ada tepi-tepi tu, ishh.. Kalau boleh aku nak gertak seorang-seorang kat situ suruh mengaku... Haha... Korang fikir, mesti tak baik kan aku nak buat macamtu... Tapi masa tu aku betul-betul cuak dan terdesak nak jumpakan dompet aku... Korang... baru keluarkan duit dan baru beli tiket bas... Just nice... Lepas penat cari satu kedai, mak abah aku ajak balik... Jujur, aku tak mahu tinggalkan tempat tu, tapi dah dekat Maghrib... Nak taknak, aku tinggalkan jugak dan malam tu aku cancelkan semua kad-kad ATM dan buat report polis.

Memang best pencuri tu, bersuka ria lah dengan duit dalam tu, baru je keluarkan, tak sempat nak sentuh pun. Tapi ingat lah suka atas dunia ni tak kemana pun bang. Ingat kat sana tu... Apa pun, kelmarin hari aku sudah ditakdirkan begitu... Tak boleh buat apa... Kelmarin hari aku, hari lain siapa tahu... Aku redha...

Comel budak dalam gambar tu...

3 Responses to “My Gloomy Day...”

  1. did says:

    Muhasabahkan diri anda..ehehehe

  2. ahooooo,,,chill man...
    ahaha,,cne bole hilang,,tercicir ke..?

  3. kakda : ye2 .. muhasabah la ni .. (T_T)
    piqa cute : hehe ..yup2.. tcicir c0z pkai sweater .. hagaa .. gud luck exam eh..gambatte!